כשמדובר בשמירה על סביבת בישול יעילה, נקייה ונטולת מתחים, ארגון המטבח הוא המפתח להצלחה, ובכלל שמירה על שפיות 🙂 הפיכת המטבח שלך לחלל מאורגן היטב לא רק משפרת את הפונקציונליות אלא גם משפרת את הוויבים, הנכונות לבשל ובכלל שומרת על כל הכיף שבדבר. אז אם אתם רוצים לדעת כיצד אפשר לארגן את המטבח שלכם כמו מקצוענים, הגעתם למקום הנכון!
המרחב של המטבח שלך
לפני שתתחיל לארגן, חשוב להבין את חלל המטבח שלך. קבע את פריסת המטבח, אחסון זמין ואילו מהאזורים שלו הם מתאימים ביותר לפעילויות שונות:
צורת המטבח
האם המטבח שלך הוא בצרות ר' או בצורת ח' או שבכלל הוא בקונספט פתוח? על פי מבנה הפריסה של המטבח, תיצור בו 'אזורים' לפעילויות שונות כגון הכנה, בישול וניקיון.
אזורי עבודה
הקצה אזורים ספציפיים למשימות שונות ותוודא שסידרת אותם באופן פרקטי. כך לדוגמה, אחסון סכו"ם וכלים ליד המדיח מקל על הריקון שלו, בעוד ששמירה על סירים ומחבתות ליד הכיריים מפשטת את הבישול.
שטח אחסון
אחסון הוא אחד הדברים הכי חשובים לשמירה על מטבח מסודר וכתוצאה מכך גם סביבת עבודה מקצועית. תסתכל על אזורי האחסון שלך – ארונות, מגירות, מזווה ומשטחים. אילו אזורים לא מנוצלים? האם אתה יכול להשתמש בשטח שלך בצורה יעילה יותר? האם אפשר אולי לצמצם שטח ולהשאיר אותו פתוח?
ניקוי הבלגן
עומס של כלים וציוד במטבח זה דבר שיכול להצטבר במהירות. זה לא נעים, לא אסטטי וגם כמובן מפריע לבישול. פינוי העומס הוא המפתח לשמירה על מטבח מאורגן. כך תעשה זאת:
לזרוק כלים שלא בשימוש
תתחיל מלהעיף דברים שאתה לא צריך. כל כלי שאין בו שימוש הוא כלי שתופס מקום ומפריע. אם אתה מזהה שיש כלים שאתה לא משתמש בהם, אז יאללה לפח. אין צורך לצבור ולצבור.
אחסון ציוד שקשור זה לזה
בארונות הגדולים, תאחסן ציוד שקשור אחד לשני, וככה יהיה לך קל לזכור איפה שמת כל דבר (אנחנו נדבר עם עוד שיטות יעילות בהמשך) וגם יהיה הרבה יותר מסודר לעבוד. לצורך העניין – כל הכלים שקשורים לסלט – יהיו באותו המקום; קרש החיתוך, הכערות הגדולות, משחיז הסכינים ואם יש סכין ספציפית שאתה עובד איתה באופן קבוע לחיתוך של ירקות – אז הוא גם יכול להיות בהישג יד ולא חייב להיות רק במגירה לש הסכינים.
התארגנו לפי השימוש
אחסן את הפריטים של המטבח על סמך תדירות השימוש. פריטים יומיומיים צריכים להיות נגישים בקלות, בעוד פריטים שמשתמשים בהם מדי פעם ניתן לאחסן על מדפים גבוהים יותר או בחלק האחורי של ארונות:
פריטי שימוש יומיומי
אלה צריכים להיות בהישג יד. אחסן את הכלים היומיומיים, הכוסות והסכו"ם שלך בארונות ובמגירות הנגישים ביותר.
פריטים בשימוש מדי פעם
רצוי לאחסן פריטים כמו כוסות יין או קערות ההגשה הגדולות לאירוח במקומות שלא יפריעו לכם ביום יום. למשל במקום גבוה יותר או בארונות פחות נגישים.
הטמעת פתרונות אחסון יעילים
פתרונות אחסון יכולים לעשות הבדל גדול בארגון המטבח. שקול תוספות כמו מחיצות במגירות, ארגוניות למזווה או מתלים צמודי קיר.
השתמש במפרידי מגירות
מחיצות מגירות נהדרות לארגון כלים, סכו"ם ופריטים קטנים אחרים. הם יכולים לעזור לשמור הכל במקם וככה גם קל יותר למצוא כל דבר.
ארגוניות למזווה
אם יש לך מזווה, כדאי לשקול להשתמש בארגוניות שקופות לקיבוץ פריטים דומים, מגביות מדף לקופסאות שימורים וחוצצים בצורת כוורת לכל התבלינים.
השתמש במדפים צמודי קיר
מתלים צמודי קיר יכולים לפנות מקום בארון. השתמש בהם לתליית סירים ומחבתות, אחסון תבלינים, או אפילו בקבוקי יין.
סידור המקרר והמקפיא
ארגון המקרר והמקפיא חשוב לא פחות מארגון שאר המטבח שלכם:
קבוצה של פריטים דומים
שמרו על פריטים דומים ביחד – חלבי עם מוצרי חלב, בשרים עם בשרי וכו'. זה יקל עליכם כתרצו למצוא את מה שאתם צריכים ולעקוב אחר מה שיש לכם.
השתמש בקופסאות אחסון שקופות
קופסאות אחסון שקופות יכולות להיות גיים צ'נג'ר לארגון המקרר. השתמש בהם כדי לקבץ פריטים קטנים יותר שעלולים ללכת לאיבוד.
ניקוי קבוע
תעשו לכם הרגל בריא: לנקות את המקרר והמקפיא מדי חודש. תבררו אילו פריטים פג תוקפם ותזרקו אותם, תנקו את המדפים וארגנו מזון מחדש לפי הצורך.
שימוש בתוויות
לבסוף, תייגו הכל. תוויות מעולות לזיהוי מהיר של פריטים, במיוחד אלה שאינם באריזתם המקורית. הם גם נותנים למטבח שלך מראה מקצועי ומאורגן. אנחנו ממליצים לאוסיף גם את תאריך התפוגה של המזון לתגית.