מתכונים צמחוניים – על טעם לא מתפשרים!

תוכן עניינים
דנה שרון

דנה שרון, עורכת תוכן ראשית.

רוצים להכין מנות צמחוניות בבית? הנה כמה טיפים למתחילים:

קטניות או תחליפי בשר?

במתכונים צמחוניים רבים נעשה שימוש בקטניות במקום בשר. ההתעסקות עם הקטניות היא מרובה וגם התוצאה לא תמיד מספיקה. 

לכן, מומלץ להשתמש בתחליפי בשר איכותיים. חברת טבעול הישראלית מציעה תחליפים כאלו, וגם חברת ביונד מיט האמריקאית מספקת תחליפים ברמה גבוהה.

בשר טחון טבעוני של סנסשיונל, טבעול – הוא תחליף איכותי, במחיר נגיש וטעם מעולה, שיכול לשמש כבסיס מעולה למאכלים כמו קבב, בולונז ופאי רועים. 

התחליפים מבוססים על מוצרים צמחיים כמו סויה וסייטן, שלהם פתיתים עשירים בחלבון (כוספה). 

תחליפי גבינות ומוצרי חלב: 

טופו

מוצר חובה במטבח הטבעוני. בסיס למאכלים חלביים ובשריים רבים. 

קוקוס 

קוקוס הוא אגוז אקזוטי שמשמש במטבח האסייאתי. הקוקוס מספק תחליף לכל מוצרי החלב הבסיסיים, בהיותו מכיל נוזלים ושומנים בטעם מריר-מתוק חלבי.

  • חלב קוקוס
  • שמן קוקוס 
  • קרם קוקוס

שמרי בירה 

לשמרי הבירה טעם המזכיר גבינה מעושנת, ודומה לפרמז'ן. הוא מתאים לפסטות, לרטבים ומרקים.

תחליפים נוספים

רסק תפוחים

½ כוס רסק תפוחים היא תחליף נהדר לביצה במרבית המתכונים המתוקים. 

אגוזים:

יש אגוזים בעלי טעם חלבי עמוק, ואגוזים בשרניים.

  • אגוזי מקדמיה – טעם שדומה לפרמז'ן. 
  • חמאת קשיו – טעם חמאתי עשיר. 
  • ערמונים – בשרניים, פחממתיים.

 

רוצים לקבל מתכונים צמחוניים שווים ביותר? הכנסו לתבשילים וחלומות אתר מתכונים וסיורים קולינריים מומלץ! 

smiling attractive mature woman holding recipe book for cooking in kitchen and looking at camera

אהתם את הכתבה? מוזמנים להשאיר תגובה:

מי אנחנו?

PAPI – הוא המגזין הגדול בישראל לכל הנושאים הכי חמים שיש היום. אנחנו מביאים עד אליכם את כל הכתבות שבא לך לקרוא בנושאים אקטואליים. אנחנו דואגים שתהיו מעודכנים כל הזמן!

מאמרים נוספים שכדאי לקרוא:

הירשמו לניוזלטר שלנו

דילוג לתוכן